Kost » Prezentare

 • Evaluatorilor autorizati si Expertilor tehnici judiciari (ANEVAR)
 • Verificatorilor ANEVAR
 • Firmelor de constructii - sprijin in estimarea rapida a unui pret aproximativ pentru realizarea unei constructii in timpul discutiei cu beneficiarul
 • Managementului societatilor comerciale - sprijin in decizii investitionale
 • Autoritatilor locale - sprijin in decizii investitionale, sprijin in detectarea preturilor "neserioase" din ofertele prezentate la licitatii, sprijin in verificarea rapoartelor de evaluare intocmite pentru impozitare
 • Agentiilor imobiliare - pentru informarea rapida a clientilor privind costul aproximativ al unei constructii sau a costului necesar finalizarii unei constructii neterminate
 • Asiguratorilor - pentru stabilirea corecta a costului constructiilor care se asigura
CERTIFICARE:
Activitatea de elaborare produs informatic pentru utilizarea cataloagelor in evaluarea costului constructiilor si vanzarea licentei de utilizare pentru produsul informatic a fost evaluata si certificata din punct de vedere al sistemului de management al calitatii in conformitate cu cerintele ISO 9001:2015 de catre Global Group incepand cu anul 2016 pana in prezent.

DREPT DE AUTOR:
Kocsis Mihaela PFA  - program inregistrat la Oficiul Roman de drepturi de Autor: certificat seria 809751BT nr.10815 valabil in perioada  07.01.2021 - 06.01.2022 RNPC. 

MARCA INREGISTRATA:
Kost Plus este marca inregistrata la OSIM conform Certificatului de inregistrare a marcii cu nr.141356 cu incepere de la 20.10.2015.
Certificatul de inregistrare a marcii poate fi consultat aici
Programul Kost Plus (care inlocuieste versiunea veche Kost - iesita din uz) utilizeaza cele mai complete cataloage de preturi actuale existente in Romania:
 • "Costuri de reconstructie - costuri de inlocuire cladiri rezidentiale" - autor Corneliu Schiopu, Editura IROVAL Bucuresti 2009 - completate cu indici de actualizare la zi
 • "Costuri de reconstructie - costuri de inlocuire cladiri industriale, comerciale, agricole si speciale" - autor Corneliu Schiopu, Editura IROVAL Bucuresti 2010 - completate cu indici de actualizare la zi
 • CLADIRI CU STRUCTURI PE CADRE, ANEXE GOSPODARESTI, STRUCTURI MiTek SI CONSTRUCTII SPECIALE - autor Corneliu Schiopu, Editura IROVAL 2014
 • COSTURI DE RECONSTRUCTIE - COSTURI DE INLOCUIRE CLADIRI DE BIROURI SI CLADIRI COMERCIALE - Editura IROVAL 2020, autor Corneliu Schiopu 
 •  "Metoda costurilor segregate" - autor Corneliu Schiopu, Editura IROVAL 2011
 • ”CONSTRUCTII – sisteme si subsisteme constructive” – autor Corneliu Schiopu, Editura IROVAL 2012
Programul Kost Plus contine toate seturile de indici aparute pana in prezent, inclusiv indicii de actualizare pentru perioada 2018-2019
Programul Kost Plus va fi actualizat la fiecare reeditare a cataloagelor si la aparitia altora noi. De asemenea va fi actualizat daca prin aparitia de noi standarde de evaluare se va impune acest lucru.

In baza de date a programului Kost Plus costurile (material, manopera, transport, coeficient recapitulatie deviz analitic, coeficient cheltuieli indirecte) si coeficientii de corectie pentru localizare si pentru manopera sunt preluate conform Cataloagelor. In schimb, deoarece s-au constatat confuzii / neintelegeri privind componenta unor subsisteme constructive din Cataloage, descrierea elementelor constructive a fost prezentata pe larg in program conform explicatiilor din Cataloage.

In unele situatii in care Cataloagele / Cartile nu precizeaza unele aspecte in mod explicit, in urma convorbirii cu autorul acestora s-au completat in program informatiile lipsa si s-au corectat unele erori de tipar. • Realizarea cataloagelor Schiopu / IROVAL a impus, inainte de toate, o selectie din multitudinea de variante posibile a fi proiectate si executate a sistemelor constructive care se regasesc cel mai frecvent in teren.
 • Sistemele constructive si dimensiunile elementelor structurale au fost determinate prin calcule pentru predimensionarea si verificarea la combinatia de incarcari normate gravitationale si dinamice din seism. Sunt prezentate costurile aferente structurii pentru fiecare grad de intensitate seismica.
 • La baza costurilor din cataloage stau devize pe categorii de lucrari, iar indicii de actualizare sunt calculati periodic (anual) prin recalcularea devizelor pe baza preturilor la zi ale materialelor de constructii s.a. ceea ce asigura acuratetea costurilor actualizate.
 • Cataloagele si programul Kost Plus permit calculul costului constructiilor adaptat la distanta medie de transport a materialelor de constructii si la nivelul de salarizare din zona in care se realizeaza / situeaza constructia.
 • Cataloagele Schiopu / IROVAL reprezinta cea mai completa si precisa varianta de cataloage de costuri actuale pentru calcul rapid, existente pe piata.
 • Conform Raportului de analiza întocmit de Universitatea Politehnica Timisoara, Facultatea de Management în Productie si Transporturi, Departamentul de Management, Grupa CONSTRUCTII întocmit pe baza Contractului de cercetare nr. BC 105/17.11.2017, cu titlul „Analizarea si validarea metodologiei de calcul pentru stabilirea costului subsistemelor constructiilor cuprinse în cataloagele de costuri si a indicilor de actualizare, validarea modului de stabilire a intervalului de valabilitate a seturilor de indici, realizarea unei propuneri de Normativ”, precizia cataloagelor este demonstrata de faptul ca ”fiecare norma comasata a fost verificata dupa ce a fost întocmit un deviz analitic pe categorii de lucrari pentru un element din subsistem. Pot aparea diferente de 0,2-0,8 % intre calculul pe baza de deviz clasic si calculul pe baza de norme comasate, ceea ce reprezinta o diferenta neglijabila”.
 • Cataloagele vor fi completate cu alte tipuri de constructii intalnite mai frecvent.


Programul Kost Plus (versiunea curenta) utilizeaza in calcul uzura fizica estimata si introdusa de utilizator conform normativ P135/1999 (GEV 500, Anexa 2) sau estimata prin alte metode, in functie de varsta cronologica sau, daca este cazul, in functie de varsta cronologica ponderata (calculata si introdusa de utilizator).

Raspunderea pentru uzura fizica atribuita fiecarei constructii va reveni in totalitate utilizatorului programului.Programul Kost Plus calculeaza costul necesar finalizarii unei constructii neterminate (stadiu fizic) pe baza gradului de realizare a fiecarui subsistem constructiv introdus sub forma procentuala de catre utilizatorul programului.

A aparut versiunea 7.0 !!! (disponibila din 07.12.20202)

Trecerea de la versiunea 6.0 la 7.0 costa 99 lei inclusiv TVA!

Mai multe informatii in zona Versiuni.

Reamintim ca programul ”Kost Plus” contine informatii din urmatoarele surse:
a) caloagele de costuri: 
 • COSTURI DE RECONSTRUCTIE - COSTURI DE INLOCUIRE CLADIRI REZIDENTIALE - Autor Corneliu Schiopu, Editura IROVAL 2009, 
 • COSTURI DE RECONSTRUCTIE - COSTURI DE INLOCUIRE CLADIRI INDUSTRIALE, COMERCIALE, AGRICOLE, CONSTRUCTII SPECIALE - Autor Corneliu Schiopu, Editura IROVAL 2010, 
 • COSTURI DE RECONSTRUCTIE - COSTURI DE INLOCUIRE CLADIRI CU STRUCTURI PE CADRE, ANEXE GOSPODARESTI, STRUCTURI MiTek SI CONSTRUCTII SPECIALE - Autor Corneliu Schiopu, Editura IROVAL 2014,
 • COSTURI DE RECONSTRUCTIE - COSTURI DE INLOCUIRE CLADIRI DE BIROURI SI CLADIRI COMERCIALE - Editura IROVAL 2020, autor Corneliu Schiopu  si din 
 • INDICII DE ACTUALIZARE - Autor Corneliu Schiopu - aferenti acestora (la fiecare aparitie de noi indici de actualizare acestia vor fi adaugati în baza de date a programului KOST PLUS)
  b) cartile în care apar costuri ale elementelor de constructii: 
 • ”Metoda costurilor segregate” – Editura IROVAL 2009, autor Coneliu Schiopu
 • ”CONSTRUCTII – sisteme si subsisteme constructive” – Editura IROVAL 2012, autor Corneliu Schiopu
  urmand a fi completata cu alte tipuri de constructii pe masura ce acestea vor apare.

Cerinte minime de sistem pentru instalarea programului KOST PLUS:     
 •   Windows 7 si 2GB RAM cu actualizarile la zi (concret: Microsoft .NET 4.6.1) – va recomandam sa apelati la reprezentantul dumneavoastra IT deoarece noi NU acordam gratuit asistenta pentru aceasta operatiune; 
 • Conexiune Internet pentru descarcarea programului.   
Daca sistemul dumneavoastra de calcul nu indeplineste conditiile minime de mai sus NU comandati aceasta aplicatie!

Comenzi prin e-mail la office@kosturi.ro: precizati datele de facturare, nr.de telefon si tipul de pachet de licenta dorit.
 
Recomandare: pentru evaluatorii incepatori se recomanda pachetul Standard Pro; faptul ca vor fi ghidati prin TeamViewer sau aplicatii similare si prin telefon, avand sansa sa invete repede si corect, reprezinta o achizitie mai valoroasa decat diferenta de pret de la pachetul Standard la Standard Pro!
Suportul telefonic (de la office@kosturi.ro) si / sau prin TeamViewer (de la office@kosturi.ro si tehnic@kosturi.ro) se acorda in zilele lucratoare, in intervalul orar 9,00-12,00 si 14,00-18,00.

Atentie!     

- Suportul acordat de serviciul tehnic in urma solicitarilor trimise la tehnic@kosturi.ro pentru rezolvarea unor probleme legate de asistenta la instalare, asistenta la mutarea aplicatiei si a bazei de date de pe un calculator pe altul etc. se tarifeaza cu 130 lei/ora (inclusiv TVA) doar pentru posesorii de pachete tip STANDARD.     - Pentru posesorii de pachete tip SERVER suportul este gratuit.   
Suportul este oferit doar prin TeamViewer sau aplicatii similare; achizitionand programul Kost Plus va dati implicit acordul pentru acest tip de interventie.

Kost PlusVERSIUNI & PRETURI (descarca PDF)
Preturile pentru programul Kost Plus din lista sunt valabile incepand cu data de 08.01.2020.

Puteti cumpara programul Kost Plus (licenta sau upgrade) in doua moduri: 

1. direct de pe site - plata cu cardul (doar pentru optiunile STANDARD si SERVER)
2. prin trimiterea unui e-mail pe adresa office@kosturi.ro sau mihaela_kocsis_54@yahoo.com in care specificati:
 • pentru LICENTA: datele de facturare si tipul de licenta dorit
 • pentru UPGRADE: textul ”solicit upgrade”(07.12.2020) Kost Plus 7.0


A. Costuri noi:
 • COSTURI DE RECONSTRUCTIE - COSTURI DE INLOCUIRE CLADIRI DE BIROURI SI CLADIRI COMERCIALE - Editura IROVAL 2020, autor Corneliu Schiopu, care cuprinde costuri pentru:
  • cladiri de birouri pana la 3S+P+24E,
  • cladiri de tip mall,
  • cinematografe (inclusiv multiplex),
  • cladiri comerciale tip MEGA IMAGE, LIDL, KAUFLAND
  • restaurante (inclusiv tip fast food tip KFC, Mc Donalds, s.a.)
  • gradinita cu program normal,
  • cladire cu functiuni multiple: sali de conferinte+sala de sport etc.
B. Probleme rezolvate:
 • Pentru  articolele din cartea ”Metoda costurilor segregate”,  respectiv, grupa 6. DOAR PENTRU CONSTRUCTORI din program, au fost preluati pentru perioada 2020-2021 aceiasi indici de actualizare calculati pentru perioada 2019-20120 deorece pentru aceasta carte nu au aparut indici noi 2020-2021.

  Posesorii unei licente / upgrade 6.0 sau 6.1 vor trece la noua versiune platind o diferenta de 99 lei inclusiv TVA (pachet STANDARD)


(24.09.2020) Kost Plus 6.1.0.0

 • s-a adaugat posibilitatea listarii tuturor fiselor pentru impozitare printr-un singur click, asemanator listarii RAPORT, dar fara centralizator, deoarece acesta trebuie exportat si completat cu date pe care nu le cunoaste programul
 • s-a imbunatatit aspectul si continutul listei RAPORT (centralizator + fise normale) prin eliminarea informatiilor redundante
 • s-a modificat indicele de actualizare pentru FPOLIST10 conform erata aparuta
 • in partea din stanga jos a ecranului se afiseaza versiunea curenta a programului si numele clientului (adresa de mail cu care se autentifica in zona de client)
 • posesorii unei licente / upgrade 6.0.0.0 trebuie sa descarce si sa instaleze gratuit noua varianta


(01.08.2020) Kost Plus 6.0

 •  contine setul de indici valabili in perioada 2020-2021;
 • s-a introdus facilitatea listarii tuturor fiselor dintr-un raport pentru impozitare printr-un singur click;
 • s-au facut unele corecturi:
            - la grupa 11. ANEXE GOSPODARESTI, subgrupa  4. Bucatarii de vara: la instalatii electrice si sanitare
              am schimbat UM din mp in buc.  
            - la grupa 3. CLADIRI AGRICOLE -1-7-1-3, la subsistemul FINNGRAJD Inchideri si finisaje: am scos gradul seismic (neadecvat la inchideri).
(05.01.2020) am publicat in zona client a posesorilor versiunii 5.0 un fisier Excel pentru Cautare si calcul rapid al uzurii fizice conform GEV 500


(05.11.2019) Kost Plus 5.0.0.1

 • rezolva o eroare care aparea la multiplicari in lant ale unui raport de evaluare
 • posesorii unei licente / upgrade 5.0.0.0 pot descarca si instala gratuita noua varianta


(01.08.2019) Kost Plus 5.0 

 • a programului KOST PLUS pentru calculul automatizat al costului constructiilor (indici 2019-2020).     Versiunea 5.0 rezolva problemele sesizate pe parcursul anului 2019 si aduce facilitati si lamuriri noi, costuri noi si indici suplimentari.
A. Facilitati si noutati:B. Costuri noi:
 • A fost adaugata grupa 15. ”CENTRALE EOLIENE” – autor ing.Corneliu Schiopu
 • Indici suplimentari: La grupa 6. ”DOAR PENTRU CONSTRUCTORI”, ca urmare a aparitiei editiei din 2019 a cartii ”Metoda costurilor segregate” – autor ing.Corneliu Schiopu am calculat si introdus indicii de actualizare.In cadrul Galei premiilor ANEVAR 2017 doamnei Mihaela Kocsis i s-a acordat Premiul presedintelui asociatiei. 

 ”Acord acest premiu… pentru programul Kost, care accelereaza (din punctul meu de vedere ridica la cub) puterea informationala a cataloagelor de costuri create de domnul Corneliu Schiopu, prin faptul ca permite o productivitate exceptionala cu care multi dintre noi, care il folosim, ne-am descurcat in lucrarile de evaluare pentru impozitare si fara de care, mai mult ca sigur, nu am fi reusit!”.
Daniel Manate, presedinte ANEVAR -  Bucuresti, 08.09.2017

Gala premiilor ANEVAR 2017 poate fi urmarita prin accesarea linkului https://www.privesc.eu/Arhiva/77580/