Kost » Prezentare

 • Evaluatorilor autorizati si Expertilor tehnici judiciari (ANEVAR)
 • Verificatorilor ANEVAR
 • Firmelor de constructii - sprijin in estimarea rapida a unui pret aproximativ pentru realizarea unei constructii in timpul discutiei cu beneficiarul
 • Managementului societatilor comerciale - sprijin in decizii investitionale
 • Autoritatilor locale - sprijin in decizii investitionale, sprijin in detectarea preturilor "neserioase" din ofertele prezentate la licitatii, sprijin in verificarea rapoartelor de evaluare intocmite pentru impozitare
 • Agentiilor imobiliare - pentru informarea rapida a clientilor privind costul aproximativ al unei constructii sau a costului necesar finalizarii unei constructii neterminate
 • Asiguratorilor - pentru stabilirea corecta a costului constructiilor care se asigura
CERTIFICARE:
Activitatea de elaborare produs informatic pentru utilizarea cataloagelor in evaluarea costului constructiilor si vanzarea licentei de utilizare pentru produsul informatic a fost evaluata si certificata din punct de vedere al sistemului de management al calitatii in conformitate cu cerintele ISO 9001:2008 de catre Global Group incepand cu anul 2016 pana in prezent.

DREPT DE AUTOR:
Kocsis Mihaela PFA  - program inregistrat la Oficiul Roman de drepturi de Autor: certificat seria 799442BM, nr.09547/20.12.2018 RNPC. 

MARCA INREGISTRATA:
Kost Plus este marca inregistrata la OSIM conform Certificatului de inregistrare a marcii cu nr.141356 cu incepere de la 20.10.2015.
Certificatul de inregistrare a marcii poate fi consultat aici

Programul Kost Plus (care inlocuieste versiunea veche Kost - iesita din uz) utilizeaza cele mai complete cataloage de preturi actuale existente in Romania:
 • "Costuri de reconstructie - costuri de inlocuire cladiri rezidentiale" - Editura IROVAL Bucuresti 2009 - completate cu indici de actualizare la zi
 • "Costuri de reconstructie - costuri de inlocuire cladiri industriale, comerciale, agricole si speciale" - Editura IROVAL Bucuresti 2010 - completate cu indici de actualizare la zi
 • CLADIRI CU STRUCTURI PE CADRE, ANEXE GOSPODARESTI, STRUCTURI MiTek SI CONSTRUCTII SPECIALE - Editura IROVAL 2014
 •  "Metoda costurilor segregate" - Editura IROVAL 2011
 • ”CONSTRUCTII – sisteme si subsisteme constructive” – Editura IROVAL 2012
Programul Kost Plus contine toate seturile de indici aparute pana in prezent, inclusiv indicii de actualizare pentru perioada 2018-2019
Programul Kost Plus va fi actualizat la fiecare reeditare a cataloagelor si la aparitia altora noi. De asemenea va fi actualizat daca prin aparitia de noi standarde de evaluare se va impune acest lucru.

In baza de date a programului Kost Plus costurile (material, manopera, transport, coeficient recapitulatie deviz analitic, coeficient cheltuieli indirecte) si coeficientii de corectie pentru localizare si pentru manopera sunt preluate conform Cataloagelor. In schimb, deoarece s-au constatat confuzii / neintelegeri privind componenta unor subsisteme constructive din Cataloage, descrierea elementelor constructive a fost prezentata pe larg in program conform explicatiilor din Cataloage.

In unele situatii in care Cataloagele / Cartile nu precizeaza unele aspecte in mod explicit, in urma convorbirii cu autorul acestora s-au completat in program informatiile lipsa si s-au corectat unele erori de tipar. • Realizarea cataloagelor IROVAL a impus, inainte de toate, o selectie din multitudinea de variante posibile a fi proiectate si executate a sistemelor constructive care se regasesc cel mai frecvent in teren.
 • Sistemele constructive si dimensiunile elementelor structurale au fost determinate prin calcule pentru predimensionarea si verificarea la combinatia de incarcari normate gravitationale si dinamice din seism. Sunt prezentate costurile aferente structurii pentru fiecare grad de intensitate seismica.
 • La baza costurilor din cataloage stau devize pe categorii de lucrari, iar indicii de actualizare sunt calculati periodic (anual) prin recalcularea devizelor pe baza preturilor la zi ale materialelor de constructii s.a. ceea ce asigura acuratetea costurilor actualizate.
 • Cataloagele si programul Kost Plus permit calculul costului constructiilor adaptat la distanta medie de transport a materialelor de constructii si la nivelul de salarizare din zona in care se realizeaza / situeaza constructia.
 • Cataloagele IROVAL reprezinta cea mai completa si precisa varianta de cataloage de costuri actuale pentru calcul rapid, existente pe piata.
 • Conform Raportului de analiza întocmit de Universitatea Politehnica Timisoara, Facultatea de Management în Productie si Transporturi, Departamentul de Management, Grupa CONSTRUCTII întocmit pe baza Contractului de cercetare nr. BC 105/17.11.2017, cu titlul „Analizarea si validarea metodologiei de calcul pentru stabilirea costului subsistemelor constructiilor cuprinse în cataloagele de costuri si a indicilor de actualizare, validarea modului de stabilire a intervalului de valabilitate a seturilor de indici, realizarea unei propuneri de Normativ”, precizia cataloagelor este demonstrata de faptul ca ”fiecare norma comasata a fost verificata dupa ce a fost întocmit un deviz analitic pe categorii de lucrari pentru un element din subsistem. Pot aparea diferente de 0,2-0,8 % intre calculul pe baza de deviz clasic si calculul pe baza de norme comasate, ceea ce reprezinta o diferenta neglijabila”.
 • Cataloagele vor fi completate cu alte tipuri de constructii intalnite mai frecvent.


Programul Kost Plus (versiunea curenta) utilizeaza in calcul uzura fizica estimata si introdusa de utilizator conform normativ P135/1999 (GEV 500, Anexa 2) sau estimata prin alte metode, in functie de varsta cronologica sau, daca este cazul, in functie de varsta cronologica ponderata (calculata si introdusa de utilizator).

Raspunderea pentru uzura fizica atribuita fiecarei constructii va reveni in totalitate utilizatorului programului.Programul Kost Plus calculeaza costul necesar finalizarii unei constructii neterminate (stadiu fizic) pe baza gradului de realizare a fiecarui subsistem constructiv introdus sub forma procentuala de catre utilizatorul programului.

ANUNT IMPORTANT !!!

In data de 11.03.2019 s-a lansat versiunea 4.1 care contine, suplimentar fata de versiunea 4.0 prezentata mai jos, costuri pentru structurile CENTRALELOR EOLIENE (autor ing.Corneliu Schiopu) !

Posesorii de licente de tip SERVER se vor adresa, de preferinta, serviciului tehnic@kosturi.ro pentru instalarea actualizarii cu ajutorul TeamViewer sau a unor aplicatii similare; achizitionand programul Kost Plus v-ati dati implicit acordul pentru acest tip de interventie.
In data de 02.08.2018 s-a lansat versiunea 4.0 care contine indicii de actualizare 2018-2019.

Versiunea 4.0 rezolva problemele sesizate pe parcursul anului 2018 si aduce facilitati si costuri noi. 

A. Facilitati noi:
 • Reorganizare butoane in centralizator si detalii fisa (pentru a ajuta detinatorii de calculatoare cu rezolutii mici);
 • Achizitionat si aplicat certificat de atestare a programului ca provenind din sursa de incredere;
 • Actualizarea manualului;
 • Completarea manualului cu doua anexe:
  • Anexa nr.1 – Completari la informatiile din cataloage (partial reiesite din discutiile cu autorul cataloagelor, dl.ing.Corneliu Schiopu, partial din experienta autorului programului)
  • Anexa nr.2 – Corespondenta simboluri cataloage – program Kost Plus (datorita rigorilor impuse de alcatuirea bazei de date a unui program informatic, in programul Kost Plus s-au f?cut unele modific?ri la simboluri pentru a evita dublarea de simboluri pentru care costurile din cataloage sunt diferite, sau pentru a p?stra reguli de construire a simbolurilor astfel încât acestea s? nu conduc? la confuzii).
B. Costuri noi
 • La grupa 6. ”DOAR PENTRU CONSTRUCTORI” (costuri din cartea ”Metoda costurilor segregate”) au fost adaugate doua subgrupe noi din aceeasi sursa:
  • REPARATII
  • DEMOLARI
 La grupa 4. ”CLADIRI REZIDENTIALE” la suprastructura au fost adaugate urmatoarele costuri din cartea ”CONSTRUCTII – sisteme ?i subsisteme constructive” – Editura IROVAL 2012, autor Corneliu Schiopu:
  • Costuri pentru diferenta de inaltime suprastructura cu pereti din zidarie portanta din caramida (exteriori de 24 cm si interior 24 cm) la cladirile de locuit,  fata de H = 2,75 m prevazuta in catalog
  • Idem la pereti din zidarie portanta din caramida (exteriori de 30 cm si interior 24 cm)
  • Idem la pereti din zidarie portanta din caramida (exteriori de 37,5 cm si interior 24 cm)
  • Idem la pereti din zidarie portanta din caramida (exteriori de 40 cm si interior 24 cm).
Reamintim ca programul ”Kost Plus” contine informatii din urmatoarele surse:
a) caloagele de costuri:
 • COSTURI DE RECONSTRUCTIE - COSTURI DE INLOCUIRE CLADIRI REZIDENTIALE - Editura IROVAL 2009,
 • COSTURI DE RECONSTRUCTIE - COSTURI DE INLOCUIRE CLADIRI INDUSTRIALE, COMERCIALE, AGRICOLE, CONSTRUCTII SPECIALE - Editura IROVAL 2010,
 • COSTURI DE RECONSTRUCTIE - COSTURI DE INLOCUIRE CLADIRI CU STRUCTURI PE CADRE, ANEXE GOSPODARESTI, STRUCTURI MiTek SI CONSTRUCTII SPECIALE - Editura IROVAL 2014, si din
 • INDICII DE ACTUALIZARE aferenti acestora (la fiecare aparitie de noi indici de actualizare acestia vor fi adaugati în baza de date a programului KOST PLUS)
  b) cartile în care apar costuri ale elementelor de constructii:
 • ”Metoda costurilor segregate” – Editura IROVAL 2009, autor Coneliu Schiopu
 • ”CONSTRUCTII – sisteme si subsisteme constructive” – Editura IROVAL 2012, autor Corneliu Schiopu
  urmand a fi completata cu alte tipuri de constructii pe masura ce acestea vor apare.

Cerinte minime de sistem pentru instalarea programului KOST PLUS:    
 •   Windows 7 si 2GB RAM cu actualizarile la zi (concret: Microsoft .NET 4.6.1) – va recomandam sa apelati la reprezentantul dumneavoastra IT deoarece noi NU acordam gratuit asistenta pentru aceasta operatiune;
 • Conexiune Internet pentru descarcarea programului.  
Daca sistemul dumneavoastra de calcul nu indeplineste conditiile minime de mai sus NU comandati aceasta aplicatie!

Comenzi prin e-mail la office@kosturi.ro: precizati datele de facturare, nr.de telefon si tipul de pachet de licenta dorit.
 
Recomandare: pentru evaluatorii incepatori se recomanda pachetul Standard Pro; faptul ca vor fi ghidati prin TeamViewer sau aplicatii similare si prin telefon, avand sansa sa invete repede si corect, reprezinta o achizitie mai valoroasa decat diferenta de pret de la pachetul Standard la Standard Pro!
Suportul telefonic (de la office@kosturi.ro) si / sau prin TeamViewer (de la office@kosturi.ro si tehnic@kosturi.ro) se acorda in zilele lucratoare, in intervalul orar 9,00-12,00 si 14,00-18,00.

Atentie!   

Suportul acordat de serviciul tehnic in urma solicitarilor trimise la tehnic@kosturi.ro pentru rezolvarea unor probleme legate de asistenta la instalare, asistenta la mutarea aplicatiei si a bazei de date de pe un calculator pe altul etc. se tarifeaza cu 118,8 lei/ora (inclusiv TVA) indiferent de tipul de pachet achizitionat. Suportul este oferit doar prin TeamViewer sau aplicatii similare; achizitionand programul Kost Plus va dati implicit acordul pentru acest tip de interventie.

Kost Plus
VERSIUNI & PRETURI (descarca PDF)
 
Puteti cumpara programul Kost Plus (licenta sau upgrade) in doua moduri:
 • direct de pe site - plata cu cardul (doar pentru optiunile STANDARD si SERVER)
 • prin trimiterea unui e-mail pe adresa office@kosturi.ro sau mihaela_kocsis_54@yahoo.com in care specificati:
 • pentru LICENTA: datele de facturare si tipul de licenta dorit
 • pentru UPGRADE: textul ”solicit upgrade”.In cadrul Galei premiilor ANEVAR 2017 doamnei Mihaela Kocsis i s-a acordat Premiul presedintelui asociatiei. 

 ”Acord acest premiu… pentru programul Kost, care accelereaza (din punctul meu de vedere ridica la cub) puterea informationala a cataloagelor de costuri create de domnul Corneliu Schiopu, prin faptul ca permite o productivitate exceptionala cu care multi dintre noi, care il folosim, ne-am descurcat in lucrarile de evaluare pentru impozitare si fara de care, mai mult ca sigur, nu am fi reusit!”.
Daniel Manate, presedinte ANEVAR -  Bucuresti, 08.09.2017

Gala premiilor ANEVAR 2017 poate fi urmarita prin accesarea linkului https://www.privesc.eu/Arhiva/77580/